Pletykafészek

Kiderült a borsófőzelék titka, amit 10-ből 9 háziasszony rosszul csinál

A borsófőzelék nem egy nehezen elkészíthető étel, a család apraja-nagyja szereti, de van mégis néhány főzési trükk, amit ha betartunk, elronthatatlan lesz, az íze pedig mennyeivé válik.

ZÖLDBORSÓFŐZELÉK (4 személyre számítva)

Hozzávalók:

1 kg zöldborsó (fejtve), 3 dkg vaj, só, 1 leveskocka, 1 nagy csokor petrezselyem zöldje, kb. 6-7 dl tej, kb. 3-4 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A kifejtett borsót a vajon, rövid ideig pároljuk, kevés, kb. 1,5 dl vizet öntünk alá, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, sózzuk és lefedve puhára főzzük.

A leve elfő mire megpuhul, meghintjük a keményítővel és kevés tejjel felengedjük, annyi tejet adjunk hozzá, hogy a megfelelő állagot elérjük (ki,hogy szereti, sűrűbben, vagy hígabban…, ízesítjük a leveskockával, sózzuk, ha szükséges. Lassan forraljuk, ha a kívánt állagot elértük, készen is vagyunk.

Tálaláskor sült, „kakastaréj” virslit vagy tükörtojást kínálunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: amikor elkészült a főzelék a végén szoktam belekeverni egy tojás sárgáját, szép színt és krémes állagot ad az ételnek, próbáljátok ki!

Liszttel is ugyanúgy elkészíthető.

Forrás: tudasfaja, címlapkép: Pixabay

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük