Belpol

Kész előválasztáson is megmérkőzni a jelöltségért a Momentum zuglói polgármester-jelöltje

A Momentum Mozgalom bejelentette zuglói polgármesterjelöltjét, az eddigi, de ma reggel a kampánya miatt lemondott alpolgármesterét, Rózsa Andrást – tájékoztatta a Közbeszédet kedden a párt sajtóosztálya.

Rózsa Andrást támogatja a Momentum mellett Hadházy Ákos, Zugló országgyűlési képviselője, valamint a kerületi közélet egyik legjelentősebb civil egyesülete, a Civil Zugló Egyesület is.

A jelöltségről hírt adó videóban Hadházy Ákos úgy fogalmazott: „A zuglói közélet megtisztulásának folyamata elindult, de a kerület intézményeit átszövő háló attól még létezik, hogy a hálót szövő pók már nincs hatalmon. Jövő júniusban lehetőségünk van arra, hogy befejezzük ezt a nagy munkát.” Rózsa Andrást pedig olyan jelöltnek tartja, aki végre nekiáll kitakarítani a városházát és nem fél hozzányúlni a kényes kérdésekhez.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője hozzátette: „Magyarország rossz kezekben van. De ha körbe nézünk itt, akkor azt látjuk, Zugló is rossz kezekben van. Ahogy az országnak, úgy ennek a kerületnek is egy, a jelenleginél jobb vezetésre van szüksége. A Momentum Mozgalomban mi már megmutattuk Zuglóban, hogy az igazság oldalára állunk. Kiálltunk Hadházy Ákos mellett, aki akkor Tóth Csabát győzte le fölényesen az előválasztáson, és végül lett Zugló egyéni országgyűlési képviselője.”

Rózsa több mint 30 éve él Zuglóban, tudja, hogy ahhoz, hogy  ismét egy fejlődő, tiszta és sikeres kerületben élhessünk, cselekvésre van szükség! „Meg kell felelnünk a folyton változó gazdasági és politikai környezet támasztotta kihívásoknak és győztesként kell kijönnünk minden helyzetből. Én arra vállalkozom, hogy tisztességgel, megértéssel de megalkuvás nélkül vezetem majd az önkormányzatot, hogy Zugló ismét a főváros egyik legsikeresebb kerülete legyen!” – fogalmazott.

Rózsa András készen áll előválasztáson is megméretni magát, ha valamely ellenzéki szervezet más jelöltet kíván indítani – közölték.

Címlapkép: Momentum videó

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?