Belpol

Egyetlen röpke év alatt 5 millió forint közpénzt tankolt el a fideszes képviselő

Ön ezért fizeti a tömérdek adót?

Több mint 5 millió forintot tankolt el egy év leforgása alatt a fideszes Hörcsik Richárd – derült ki a Blikk adatigényléséből. Tavaly augusztus és idén július között összesen 212 millió forint közpénzből autóztak az országgyűlési képviselők, s csak alig néhányan választották a jóval költséghatékonyabb tömegközlekedést.

A Blikk számításai szerint körülbelül 132 ezer kilométer megtételéhez elegendő az az ötmillió forint, amit a nagyobbik kormánypárt borsodi honatyája, Hörcsik Richárd felhasznált az üzemanyagkártyájával. Ennyi pénzből kényelmesen megkerülhette volna háromszor a Földet az Egyenlítő mentén.

A képzeletbeli dobogó második fokára, jócskán lemaradva, a szintén fideszes Szabó Zsolt állhatott fel, aki 3,4 millió forintot használt fel a benzinkártyáról. Rajtuk kívül még öt honatya – Demeter Zoltán, Mihálffy Béla, Simon Miklós, Tilki Attila és Vitányi István – érte el a hárommilliós határt, ők szintén a kormánypártokat erősítik.

Ebben ugyanakkor jogilag semmilyen kivetnivaló nincs, a képviselők akkor is használhatják a parlamenti benzinkártyájukat, ha magánúton vesznek részt.

A képviselőknek van lehetőségük arra, hogy benzinkártya helyett tömegközlekedési támogatást, például BKK-bérletet kapjanak, ami nyilvánvalóan jóval költséghatékonyabb. (via Blikk)

Fotó: MTI/Soós Lajos

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?