Pletykafészek

Kényes téma! Egy kis szépségtörténelem! Mikor, és miért kezdték el borotválni a lábukat a nők?

Mikor, és miért kezdték el a nők borotválni a lábukat? A nők nem saját örömükre kezdték el borotválni a lábukat az biztos. Erre vonatkozó adatokat egészen a II. Világháborúig visszamenőleg találhatunk.

A háború idején a nejlonra nagy szükség volt az ejtőernyők gyártásához, így a harisnya igencsak luxuscikknek számított. Kevesen tudtak hozzájutni a kis példányszámban gyártott harisnyákhoz.

Régi harisnyákat gyűjtöttek adományként speciális konténerekben, hogy ezzel is segíteni tudják a hős hazafi férfiakat, akik a fronton voltak.

A harisnyákat ejtőernyők gyártásához hasznosították újra. A valamit magára adó nő azonban soha nem jelent volna meg nyilvános helyen harisnya nélkül.

Éppen ezért a leleményes nők elkezdték borotválni a lábukat, majd a sima bőrre, egy vékony festékréteg is került, így úgy érezték, hogy már nem meztelen a lábuk. Ezt a speciális műveletet szépségszalonokban végezték.

A legviccesebb művelet talán a harisnya csíkjának felrajzolása volt a láb hátsó részére. Ehhez egy speciális, körzőre emlékeztető szerkezet is készült.

A lábszépítésre specializálódott szakemberek még fényes árnyékolással is ellátták a láb bizonyos részeit hogy tűnjön úgy, mintha a harisnyán megcsillanna a nap.

A háború lejárta után újra beindult a harisnyagyártás, de ekkor már minden nő úgy tudta, és hitte, hogy a nőiesség szimbóluma a szőrmentes, borotválatlan láb. (via tudasfaja.com)

Fotó: Pixabay

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények