Belpol

Megáll az ész: gyanúsítottként idézte be az ügyészség Iványi Gábort

Donáth Anna, a Momentum elnöke a Facebookon reagált arra, hogy az ügyészség gyanúsítottként idézte be Iványi Gábort.

A Momentum elnöke szerint az ügyészség nem mozdul, ha a maffia tünteti el a nyomait, de iszonyatos energiát fektet abba, ha egyházat kell zaklatni.

Donáth Anna bejegyzésében azt írja:

Az ügyészség későn, lassan, vagy egyáltalán nem mozdul, ha gyerekeket zaklatnak, ha korrupciót tapasztalnak, vagy ha a végrehajtó maffia tünteti el a nyomait, akár az ügyészség épületéből. Ugyanez a szervezet ezzel párhuzamosan iszonyatos energiát fektet abba, hogy zaklassa és megfélemlítse Iványi Gábor egyházát, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget.

Házkutatásokkal, kihallgatásokkal, képtelen vádakkal és állandó jogi terrorral próbálják rákényszeríteni a vallási közösséget, hogy hagyjon fel karitatív és oktatási tevékenységével. Ez modern vallásüldözés, aljas és piti politikai bosszú egy olyan keresztény felekezettel szemben, amely nem hajlandó kiszolgálni a hatalmat. Március végére gyanúsítottként idézték be a 72 éves Iványi Gábort. Nem tudni, hogy milyen ügyben, milyen vádak mentén. Csak azt tudjuk, hogy az ügyészség vezetője, Polt Péter most is politikai megrendelést teljesít.

Címlapkép: Iványi Gábor/Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.