Belföld

Karácsony Gergelyék menthetik meg Iványi Gábor szociális intézményeit

Százak maradnának ellátatlanul Iványi Gábor szervezete, a MET ellehetetlenülése miatt, hogyha nem lépne közbe a főváros. Ha a közgyűlés megszavazza, akkor a város állja az intézményben dolgozók bérét.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott:

A jó és felelős kormányzás azt jelenti, hogy nem nézzük kinek mi a felelőssége, hanem azt nézzük, hogyan lehet megoldani egy problémát. A kormány és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség/Hungarian Evangelical Fellowship közötti vita veszélybe sodorta a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott fővárosi szociális intézményeket.

Annak érdekében, hogy a XVII. kerületben működő családok átmeneti otthona, a József Nádor téren működő női szálló, a Dankó utcában lévő éjjeli menedékhelyek, a nappali melegedők, a népkonyha és az utcai szociális szolgálat működése ne kerüljön veszélybe, lépnünk kell.

A Fővárosi Önkormányzat, amennyiben a Közgyűlés is támogatja ezt, november 1-től, átmeneti jelleggel- amíg a MET és a kormány közötti pénzügyi vita nem rendeződik- biztosítja az ott dolgozók bérét, és befizeti utánuk az adó- és járulékterheket.

fogalmazott a főpolgármester.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?