Belföld

Jótékonysági esttel gyűjtenek Szegeden Iványi Gáboréknak

Jótékonysági estet rendeznek október 26-án, csütörtökön este hattól Szegeden, az Új zsinagógában (Jósika utca 10.) a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola javára – számolt be a Magyar Narancs, a szegeder.hu-ra hivatkozva. Az Új zsinagógában fellépnek a MET által fenntartott szegedi iskola diákjai is.

Az intézményt az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség működteti, így ugyanolyan nehéz helyzetben van, mint a közösség többi intézménye. A szegedi önkormányzat is adott a fenntartónak 10 millió forintot, hogy a dolgozók bérét ki tudja fizetni.

Bár az egyház azután került nehéz helyzetbe, hogy az állam megvonta tőle korábbi egyházi státuszát, és a Belügyminisztérium nyílt levélben vitázik Iványi Gáborral, közben az intézmények lehetséges jövőjén az állam háza táján is gondolkodnak.

Szegeden a helyi kormánypárti országgyűlési képviselő, Mihálffy Béla szeptember végén tárgyalt Maruzsa Zoltán államtitkárral, és aztán bejelentette, „az állam nyitott arra, hogy átvegye az intézmény fenntartását az eddigi színvonalat, infrastruktúrát és a pedagógusokat megtartva”.

Korábban pedig az iskola szülői munkaközösségének vezetője is fórumot szervezett, amelyen arról volt szó, hogyan lehetne megmenteni az intézményt. Arra a rendezvényre egy alapítvány és a vásárhelyi belvárosi református egyház lelkésze, Bán Csaba is elment.

A szegedi jótékonysági est bevétele a szegedi Wesley iskolát segíti. Az Új zsinagógában csütörtökön fellépnek az iskolai tanulói és pedagógusai is. (via Magyar Narancs)

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?