Belpol

Íme, Varga Judit parlamenti székének utódja

A Nemzeti Választási Bizottság egyhangúlag, 13 igen szavazattal döntött arról, hogy ki tölti be a Varga Judit lemondása után megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot.

Varga Judit országgyűlési képviselő, volt igazságügyi miniszter, leendő EP-listavezető február 10-én, a bicskei pedofilügyben elítélt K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem nyilvánosságra kerülését követő közfelháborodás után – Novák Katalinnal párhuzamosan

– jelentette be lemondását.

A Nemzeti Választási Bizottság március 12-i ülésén született döntés a Varga Judit lemondása után megüresedett mandátum kiadásáról. A Fidesz-KDNP Farkas Örsöt jelölte a képviselői helyre, aki a 2022-es országgyűlési választásokon a lista 162. helyén állt.

Miniszteri biztosból lett helyettes államtitkár

Farkas Örs a Miniszterelnöki Kabinetirodánál a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár.

A kormány oldalán elérhető életrajza szerint dolgozott többek között a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-nél bérbeadási igazgatóként, az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-nél ingatlanhasznosítási igazgatóként, valamint a Józsefvárosi Gazdálkodási Központnál vagyongazdálkodási igazgatóként.

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál tevékenykedett a kormányzati tájékoztatásért felelős miniszteri biztosként 2020 és 2022 között, azóta pedig helyettes államtitkár. Korábbi cikkünkben arról írtunk, úgy tudjuk, Farkas Örsből államtitkár is lehet a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő területen. (via index.hu)

Fotó: MTI/Kovács Attila

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények