Pletykafészek

Húsvéti csokoládé: melyik csokinyulat érdemes választani?

A húsvét közeledtével ellepik a boltokat a különböző ünnepi édességeket, amelyeket az emberek általában a gyerekeknek vesznek meg. A legnépszerűbb húsvéti csokoládé egyértelműen a csoki nyuszi és a tojás, hiszen ezek a szimbólumok elválaszthatatlanul összeforrtak az ünneppel. Egyes csoki gyártók már ikonikusnak mondhatók ebben a témában.

Mindenkinek megvan a kedvenc ünnepe és a hozzá kapcsolódó tradíció, különleges ételek és italok. A húsvét kapcsán mindenképp meg kell említeni a sonkát, a tojást és természetesen a húsvéti csokoládé figurák sokaságát. A legtöbb embernek megvan a kedven márkája és minden évben ugyanazt választja, azonban érdemes néha kilépni a komfort zónánkból és kipróbálni valami újat. Cikkünkben összeválogattuk a legnépszerűbb magyarországi csokoládékat. Az cikkünk írása idején éppen érvényben lévő árakat csak információs céllal jelöljük, hiszen a különböző üzletek különböző árazást követhetnek, nem is beszélve a különböző kampányszerű akciókról.

Húsvéti csokoládé: nyuszik és tojások tömkelege

Lindt

A Lindt már-már ikonikusnak mondható csoki nyuszija az Arany Nyuszi nevet viseli, és nagyban eltér a hagyományos csoki nyulaktól. Az elegáns, arany csomagolással ellátott nyuszi nyakában egy piros szalag is van egy csengővel. A nyuszi többféle méretben is kapható, valamint lehet még tőlük venni egyéb minőségi húsvéti csokoládé termékeket is, mint például a csoki tojás, amihez kapható arany nyuszi alakú doboz is.

A kisebb nyuszi 1199 forintba, a nagyobb 2699 forintba kerül.

Milka 

A Milka minden évben többféle dizájnú és méretű húsvéti csokoládét árul, amelyek az ikonikus milka lila színben pompáznak, továbbá csoki tojások is szerepelnek a kínálatukban.

A kisebb nyuszi 529 ft-ba, míg a nagyobb 999 ft-ba kerül.

Boci

A Boci csoki kínálatában is megtalálhatók a különféle húsvéti különlegességek, főként a nyuszik.

A 110 grammos 699 forint.

Kinder

A Kinder márkához eleve szervesen hozzákapcsolódott a tojás, mivel az egyik legnépszerűbb csokija, az ajándékkal a közepén, a kinder tojás.

Így ez egész évben nagy sikernek örvend, nem csak az ünnepek alatt.

A húsvét közeledtével azonban többféle kinder nyuszival is találkozhatunk a boltok polcain. Népszerű termékük még a különböző plüssfigurával ellátott húsvéti csoki csomag.

A 110 grammos nyuszi 990 forintért kapható.

Szerencsi

A Szerencsi csokigyár is minden évben nagy erőkkel készül a húsvétra, kínálatukban többféle méretű és ízű húsvéti csoki figurák is megtalálhatók, valamint tojásokat is gyártanak.

Az 50 grammos csoki nyuszi változat 599 forintba kerül.

(via origo.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények