Gazdaság

Hoppá! Lelepleződött az inflációs hazugság? A KSH szerint ismét növekedésnek indult az “orbáni” infláció

Hiába hazudozott az Orbán-kormány az elmúlt hónapokban az infláció „legyőzéséről”, a KSH legfrissebb adatai szerint ismét növekedésnek indult az orbáni infláció – tájékoztatta a Közbeszédet Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője.

Molnár szerint bebizonyosodott, hogy valójában egyetlen napra sem tudta megfékezni a kormány az áremeléseket, csupán statisztikai ügyeskedéssel csökkent az inflációs mutató.

A Demokratikus Koalíció szerint amíg Orbán Viktor kormányon van, addig velünk marad az orbáni infláció is.

Molnár Csaba elmondta: “Orbán Viktor megszorításai miatt magas a rezsi és az üzemanyag ára, Orbán Viktor gazdasági ámokfutása miatt ül hullámvasúton a forint, és Orbán Viktor miatt nem érkeznek meg az uniós pénzek Magyarországra”.

A DK-s politikus szerint “ezért kell minél hamarabb leváltanunk az Orbán-kormányt! Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára”.

“Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással” – írta a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője.

Fotó: MTI/Illyés Tibor