Belföld

Hoppá! A Nobel-díjas Krausz Ferenc gyerekkori iskolájában már nincs fizikatanár

A nemrég fizika Nobel-díjat kapó Krausz Ferenc volt iskolájában jelenleg nincs fizika tanár – erről Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője számolt be a Facebookon.

„Krausz Ferenc, a nemrég fizikai Nobel-díjat kapó kiváló magyar tudós a Fejér megyei Móron született. Kisdiákként a móri Radnóti Miklós Általános Iskolába járt. Ebben az általános iskolában jelenleg nincsen fizika tanár” – írja Tóth.

A móri iskola honlapján ugyan szerepel még egy fizikatanár, de ő már korábban nyugdíjba ment és nem tanít – ezt az iskola erősítette meg Tóth kérdésére. Továbbá a Momentum politikus arról is beszámolt, hogy most egy földrajz-biológia szakos tanárnő tartja a fizika órákat.

„Nyilván ez egyáltalán nem egyedi eset az országban, hiszen óriási hiány van természettudományos tárgyakat oktató pedagógusokból. Tavaly mindössze 28-an jelentkeztek első helyen fizikatanárnak az egész országban” – teszi hozzá Tóth Endre.

Bejegyzése végén a képviselő megjegyzi, hogy az oktatással kapcsolatos problémákról maga Krausz Ferenc is beszélt a köztévében és a Hír TV-ben is.

Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük