Belpol

Hivatalos: megérkezett Vitézy Dávid bejelentése a 2024-es választásokra

Vitézy Dávid városfejlesztési szakember a Facebook-oldalán kedden közzétett videójában bejelentette, hogy indul a főpolgármester-választáson.

Az ajánlatom a fővárosiaknak Budapest valódi fejlesztése “pártpolitikai csaták, üres ígéretek és egymásra mutogatás helyett” – mondta Vitézy Dávid.

Szerinte Budapesten öt súlyos problémával nézünk szembe: nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet; nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból; az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházak, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján. Továbbá a fővárosi közterek nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca, a körúton túli Budapestet pedig, ahol “a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut”.

Vitézy Dávid szerint – aki magát városfejlesztési szakemberként említi – azért nem sikerült ezeket a problémákat megoldani, mert Budapest “pártpolitikai csatatérré változott”.

Minden ügyet átsző a két politikai oldal háborúja: míg a kormány sorra leállítja a fontos budapesti fejlesztéseket és elvonja a forrásokat, addig a városvezetés áldozatszerepben tetszeleg, és még akkor is tétovázik, amikor minden lehetősége meglenne határozottan előrelépni – mondta.

Vitézy Dávid kijelentette, ma a budapesti politika egymásra mutogatásról, konkrétumok nélküli ígérgetésről és üres lájkbajnokságról szól.

Nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták – fogalmazott.

Vitézy Dávid elmondta: húsz éve dolgozik Budapest fejlesztésén, civil közlekedési aktivistaként kezdte, alapítójaként vezette a Budapesti Közlekedési Központot, majd a Budapesti Fejlesztési Központot, jelenleg is városfejlesztési szakemberként dolgozik.

Kész terveink vannak Budapest további fejlesztésére, új parkokra és közterekre, a HÉV-ek és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén megfizethető lakások építésére – közölte.

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények