Belföld

HIVATALOS: itt a lombkoronasétányos pénznyelés vége, jön az OLAF korrupciós vizsgálata

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) arról tájékoztatta Donáth Anna EP-képviselőt, hogy Hadházy Ákossal közös beadványa hatására vizsgálatot indít a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében. Emlékezetes: a nyírmártonfalvai polgármester a saját erdejébe uniós pénzből épített 60 millió Ft-ért lombkoronasétányt, de annak megépülése előtt tarra vágatta az erdőt.

Az OLAF válaszlevelében úgy fogalmaz:

„Az OLAF feladata az Unió pénzügyi érdekeinek védelme a csalás, korrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával.

A vizsgálat megindításáról szóló határozatról való döntésnél az OLAF felméri, hogy az ügy a Hivatal által évente meghatározott vizsgálati prioritások területei közé tartozik-e, valamint figyelembe veszi az arányosság, szubszidiaritás/hozzáadott érték és az OLAF erőforrások hatékony használatának alapelveit. Az OLAF a 883/2023/EU, Euratom rendeletnek megfelelően elemezte a kapott információt és vizsgálatot indított az említett pályázatok tárgyában.”

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője ennek kapcsán elmondta:

„Miközben az OLAF vizsgálódik, a kormány által az EU „megnyugtatására” felállított Integritás Hatóság mélyen hallgat az ügyről. És a kormány még csodálkozik, hogy a sorozatos ígérgetéseikkel ellentétben nemhogy nem érkeztek még meg a befagyasztott EU-s pénzek, de láthatóan már abban sem biztosak, hogy azok megérkeznek-e valaha ennek a kormánynak a regnálása alatt.”

További részletek Donáth Anna Facebook-posztjában.

Kép: Civisbiciklis/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük