Belföld

Hihetetlen! Visszatért a tél, ezen a helyen már havazik Magyarországon

Egy hirtelen érkező magassági hidegörvény hatására borongós, csapadékos időjárás köszöntött be több régióban az országban.

A hideg levegő miatt a magasabban fekvő területeken, például a Bükkben és a Mátrában hóként hullik a csapadék, amely fehér lepelbe öltözteti a tájat.

A jelentések szerint Bánkúton már havas idő fogadja a lakosokat, és a hegytetőn a hőmérséklet akár mínusz egy fok is lehet – derül ki az Időkép legfrissebb tájékoztatójából.

A közeli Szentléleken is visszatért átmenetileg a tél, amit a közzétett videó is alátámaszt. Azonban az ország más részein továbbra is eső és záporok formájában érkezik a csapadék.

A változó időjárás és a hideg levegő hatása miatt a meteorológiai viszonyok gyorsan változnak, így fontos a figyelem és az elővigyázatosság.

Az előrejelzések szerint a hidegcsepp holnapra gyengül, majd feloszlik, és a hétvégére visszatér az igazi tavaszi idő. Ez azt jelenti, hogy a hideg időszaknak hamarosan vége, és újra kellemesebb, melegebb napokra számíthatunk.

Azonban a változékony időjárás miatt érdemes figyelemmel kísérni az aktuális előrejelzéseket és időjárási figyelmeztetéseket. Legyünk felkészülve mindenféle időjárási körülményekre, és élvezzük ki a változatos tavaszi időt! (via tudasfaja.com)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük