Belföld

Hiába ígérte meg Orbán, elutasították a Karsai Dánielék népszavazási kezdeményezését

Az NVB elutasította a Momentum és Karsai Dániel népszavazási kezdeményezését az életvégi döntésekkel kapcsolatban.

Az ülést követő sajtótájékoztatón Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese kiemelte: valódi kérdésekben nem lehet ma Magyarországon népszavazást tartani.

Ma ismét bebizonyosodott, hogy ez a rendszer gyáva ahhoz, hogy megvitassunk ilyen fontos társadalmi kérdéseket, de évente elköltenek sok tízmilliárd forintot semmitmondó nemzeti konzultációkra. Az állampárt egyszerűen nem kíváncsi a magyarok véleményére ebben a meghatározó ügyben.

– mondta Bedő és hozzátette, hogy ezt a küzdelmet nem fogják itt feladni, hiszen már elindult egy olyan pérbeszéd, amely régóta nem volt ebben az országban.

Ez nem egy pártpolitikai kérdés és bíztunk benne, hogy ezt a Fidesz is így látja, de nem ez történt. Folytatjuk a harcot a Kúrián, az Alkotmánybíróságon és Parlamentben is. Sajnos ez a mai nap most nagy csalódás mindannyiunknak.

– zárta a Momentum politikusa.

Karsai Péter a sajtótájékoztatón elmondta:

Ez valóban 10 millió magyar ügye lett volna, és ha megkaptuk a hivatalos indoklást, akkor az alapján folytatjuk a harcot.

Skripeg Béla és Dunavölgyi Erzsébet, érintettek is megszólaltak a sajtótájékoztatón, akik könnyeikkel küszködve adtak hangot az döntés igazságtalanságát.

Címlapkép: sajtótájékoztató/képernyőfotó/Közbeszéd

Ezeket olvasta már?

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük