Belföld

Győzelem! Átutalta a NAV az Iványi Gábor egyesületének felajánlott több mint 71 millió forintot

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtási felfüggesztést adott az Oltalom Karitatív Egyesületnek, és átutalta számukra az adófizetők által felajánlott 1 százalékokat, több mint 71 millió forintot – számolt be a Magyar Evangéliumi Testvérközösség.

“Ez a nagy összeg sajnos csak a töredékét fedezi a fizetési kötelezettségeinknek, de mégis fontos jele a jogszerűség és a józan ész győzelmének az öncélú gonoszság felett” – áll a MET közleményében.

Hozzátették, ezzel párhuzamosan a Belügyminisztérium országszerte 10-12 fős hivatali ellenőrcsoportokat küldött az intézményeikbe. “Mondván, hogy mivel nem fizetünk, biztosan nem végezzük el a vállalt feladatainkat. Nagyon kedves ellenőrök érkeztek hozzánk, akik, ahogy minden eddigi eseteben, úgy most sem találtak semmilyen elmaradást, hibát a szolgáltatásainkban” – írták.

Iványi Gábor úgy fogalmazott: “Hálásak vagyunk a sok civil felajánlásért, és a NAV-nak is azért, mert belátták: ezt a pénzt nekünk és nem nekik szánták. Ez a nagy összeg sajnos csak a töredékét fedezi a fizetési kötelezettségeinknek, de mégis fontos jele a jogszerűség és a józan ész győzelmének az öncélú gonoszság felett.”

Fotó: MTI/Kovács Attila

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?