Belföld

Fél évre bezárt a Nyugati téri McDonald’s

Több mint 1,5 milliárd forintból felújítják Budapesten a Nyugati téri McDonald’s éttermet – közölte a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. szerdán az MTI-vel.

A McDonald’s étteremlánc egyik legforgalmasabb magyarországi egysége kedden este zárt be, és a tervek szerint mintegy fél évig nem lesz nyitva. A Nyugati téri egységben éves szinten több százezer vendég fordult meg.

A magyarországi McDonald’s hálózatában jelenleg 111 étterem működik.

A közleményben Égi Zsolt, a Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője emlékeztetett: 2019-ben hirdették meg magyarországi növekedési stratégiájukat, amelynek keretében a hálózat dinamikus fejlesztésébe kezdtek. A stratégia két fő elemből áll: új éttermek nyitása és a már meglévő éttermek felújítása a “Jövő Élménye” koncepció jegyében. A stratégia ez utóbbi elemét zárják le hálózatuk egyik legjelentősebb egységének teljes megújításával.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. nettó árbevétele 2022-ben 73,57 milliárd forint, 2021-ben 51,38 milliárd forint volt. A társaság 2022-ben 5,62 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban pedig 6,76 milliárd forint volt az adózott eredménye.

Fotó: pixabay

Vélemény, hozzászólás?