Pletykafészek

Ezt az 1 mondatot mondd el minden állásinterjún és mindenhova felvesznek majd

Az állásinterjúk megannyi kihívást rejtenek, és a siker egyik kulcsa az előzetes felkészülés, a magabiztosság és a releváns tapasztalatok bemutatása.

Jennifer Reardon, a TikTokon népszerűvé vált videókészítő, egy különleges taktikával állt elő, amely szerinte szinte garantálja a sikert az állásinterjún.

Jennifer szerint az egyik kulcskérdés, amit érdemes feltenni az interjúztatónak, a következő: “Van-e olyan aggálya velem kapcsolatban, amit kezelni tudunk, esetleg megbeszélhetünk mielőtt az állásinterjú véget ér?” Azt állítja, hogy minden alkalommal, amikor ezt a kérdést felvette, felajánlották neki a megpályázott pozíciót.

Ez a kérdés arra irányul, hogy nyitva maradjanak az esetleges aggályok és problémák megbeszélése előtt, ezáltal lehetőséget adva a jelöltnek azok kezelésére. Jennifer hangsúlyozza, hogy ennek a kérdésnek a hatására a siker gyakorlatilag garantált.

Ugyanakkor a kommentelők között vegyes a visszajelzés. Volt, aki sikeresnek találta ezt a módszert, mások viszont furcsa pillantásokkal és gúnyos megjegyzésekkel reagáltak rá. Egy másik hozzászólásból kiderült egy alternatív taktika is, amely a beszélgetés végén a következőképpen hangzik: “Megkaphatom-e az állást?” Állítólag ennek az esetek 90 százalékában pozitív eredménye volt.

Mindazonáltal, bármilyen taktikát is alkalmazzunk, az előzetes felkészülés, az önbizalom és a nyitottság az aggályok kezelésére kulcsfontosságú marad. Az állásinterjúk változatosak, és különböző helyzetekre kell felkészülni, beleértve az olyan abszurd kérdéseket is, mint a maszk viselésével kapcsolatosak, amelyek segítenek elkerülni a döntéseket a kinézet alapján.

Sok sikert minden állásinterjúhoz, és ne felejtsétek, hogy mindig legyetek magabiztosak és nyitottak az új kihívásokra! (via Bidista)

Fotó: Pixabay

 

Ezeket olvasta már?

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?