Pletykafészek

Ez a tej egy csoda! Ezt te is imádni fogod

Az indiai Rádzsasztán állam Mezőgazdasági és Technológiai Egyetemének szakértői megvizsgálták a kecsketej tápanyag-összetételét, és kiderítették, hogyan hat ez a termék az egészségre – számol be a Sports.kz a Championat.com-ra hivatkozva.

A tanulmány eredményeit az African Journal of Biological Sciences című folyóiratban tették közzé.

A szerzők szerint a kecsketejtermékek egyik fő előnye a gyomor-bélrendszer egészségének javítása. Ez annak köszönhető, hogy az ital probiotikus baktériumokat, könnyen emészthető fehérjéket és zsírokat tartalmaz, amelyek javítják a bélműködést.

Érdekesség, hogy a kecsketej laktózintolerancia esetén is hasznos. Csökkenti a puffadást és a hasi fájdalmat.

Emellett egy aktuális tanulmány szerint a termék a gyulladásos bélbetegségek és az irritábilisbél-szindróma tüneteit is enyhítheti, valamint normalizálja a vércukorszintet, és javítja a bőr és a csontok egészségét.

Címlapkép: Anadolu via AFP/Anadolu/Omer Taha Cetin

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel vagy szóljon hozzá!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük