Belpol

EU adatok: hatalmas stresszben élnek a magyar dolgozók a megélhetési válság miatt

Ma van a mentális egészség világnapja, amely a magyar munkavállalók lelki és testi egészségét egyaránt fenyegető munkahelyi stresszre is felhívja a figyelmünket.

Az EU munkavédelmi szervezete, az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség adatai szerint az európai munkavállalók 27 százaléka stresszt, depressziót vagy szorongást tapasztal a munkája miatt, amit a túlzott munkaterhelés, az állásféltés vagy a munkahelyi zaklatás is okozhat – erről Nemes Gábor, a DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa tájékoztatta a Közbeszédet.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyar dolgozókat sújtó megélhetési válság, az orbáni infláció és a fizetések elértéktelenedése tovább fokozza a munkahelyi stresszt, ami veszélyezteti a munkavállalók egészségét.

A párt véleménye szerint egy szociáldemokrata kormány megvédi a gürcölő magyarokat a nagyvállalatok kizsákmányolásától, és nem engedi, hogy alacsony fizetésekért agyondolgoztassák és kizsigereljék őket. Minden dolgozónak joga van a lelki egészséghez, ezt nem teheti tönkre egyetlen vállalat profitéhsége sem – írja a DK politikusa.

Nemes Gábor hozzátette: “ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.”

Fotó: Freepik

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?