Belpol

A magyarok nyögik, hogy a Fidesz tovább halad a putyini úton

A magyar gazdaság helyett csak a fideszes propaganda pörög. A háborús veszélyhelyzet és a nemzeti konzultáció után a szuverenitás védelmére hoz létre szervezetet a kormány, mely a legsötétebb időkre hajaz, a Gestapóra hasonlít. Ettől nem lesz olcsóbb az energia, az élelmiszer, a gyógyszer. Nem fognak megérkezni az uniós pénzek, nem lesz jobb az élet, nem indul fellendülésnek Magyarország gazdasága – tájékoztatta a Közbeszédet dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

A politikus szerint a kormány mindennel foglalkozik, csak a dolgával nem. Ha az új Gestapójuk valóban a dezinformációkat fogja feltárni, akkor a legtöbb félnivalója magának a kormánynak lenne.

Mint azt elmondta, eltelt egy újabb év, továbbra is az egekben az infláció, mit sem érnek a fizetések és a nyugdíjak, válságban az oktatás, az egészségügy, a megélhetés, a szociális biztonság, a jogállamiság és a demokrácia is. Miközben a kormány Ausztria utoléréséről beszélt, Románia is lehagyott minket. A kormány megszorításokkal, adóemelésekkel operál, miközben az uniós források érkezését is gátolja – közölte Tóth Bertalan.

Az MSZP szerint új rendszerváltásra van szükség. A demokrácia és a jogállamiság helyreállítására, esélyteremtő, gondoskodó társadalomra. A Magyar Szocialista Párt igazi szociáldemokrata pártként ehhez keresi a partnereket, mert ezek a valóban fontos dolgok – zárta gondolatát a párt parlamenti frakciójának első embere.

Címlapkép: képernyőfelvétel

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?