Belföld

Esővel és erős széllel indul a hét, ne felejtse otthon az esernyőt!

Csapadékosan indul a jövő hét, többfelé kell esőre és néhol erős szélre számítani, de marad az enyhe idő fagymentes éjszakákkal és napközben jellemzően 10 fok feletti hőmérsékletekkel.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható, többfelé, több hullámban valószínű eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon lehet.

A szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13-18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős vidékeken lehet.

Kedden csak keleten süthet ki néhány órára a nap. Többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Megélénkül, időnként megerősödik keleten a déli, míg a nyugati területeken az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 4-9, a maximum 8-15 fok között várható, a nyugati tájakon lesz hűvösebb. Szerdán is marad a felhős idő, többfelé fordulhat elő eső, zápor, a hajnali 3-8 fokról 9-14 fok közé emelkedik a hőmérséklet. (via telex.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények