Külpol

Erre a hatalmas gázterminálra vártak a németek

Megérkezett németországi üzemi bázisára a cseppfolyósított földgáz szállítmányok (LNG) fogadására szolgáló új úszó terminál – írja a piacesprofit.hu.

– jelentette be a terminál leendő üzemeltetője, a Deutsche Regas.

A csaknem 300 méter hosszú Energos Power szombat reggel érkezett meg a balti-tengeri Rügen szigetén fekvő Mukran kikötője elé. Az úszó terminált egy számára előkészített helyen kötötték ki, hogy megkezdjék a próbaüzem előkészületeit.

Mecklenburg-Vorpommern tartomány helyi hatóságai pénteken hagyták jóvá az üzem működőképességét igazoló teszteket. A tényleges üzembe helyezéshez külön engedélyre lesz szükség.

Az úszó létesítmény a jövőben a kikötőbe érkező tartályhajóktól veszi majd át az LNG-t és gázneművé alakítja vissza azt, hogy betáplálhassa az országos gázvezeték hálózatba. A kikötőt egy 50 kilométer hosszú, nemrégiben elkészült csővezeték köti össze a szárazföldi hálózattal.

Németország LNG-importtal kívánja kiváltani a megszűnt vezetékes orosz gázszállításokat. Jelenleg már működik néhány terminál az északi- és balti-tengeri partoknál és számos további kivitelezése van tervbe véve. (via piacesprofit.hu)

Nyitókép: Energos Power

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?