Belföld

Ennél brutálisabb fideszes közleményt nehezen lehetett volna összerakni: Brüsszel, Gyurcsány, háború

“Gyurcsányék a kormányzásuk idején elvettek a nyugdíjasoktól és a dolgozóktól” – közölte a Fidesz a DK pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott bér- és nyugdíjemelési ígéretekre reagálva az MTI-vel.

“Teljesen mindegy, mit hazudoznak Gyurcsányék, mindenki emlékszik rá, hogy kormányzásuk alatt épp az ellenkezőjét csinálták, mint amit most ígérgetnek: elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől, elvettek egyhavi bért a közszolgáktól, a nyugdíjakat hagyták elértéktelenedni, a fizetéseket agyonadóztatták, eltörölték a családi adókedvezményt, háromszorosára emelték a gáz és az áram árát” – sorolta a nagyobbik kormánypárt a közleményében.

Hozzátették: Gyurcsányék évek óta támadják azt a gazdaság-, család- és adópolitikát, amelynek köszönhetően Magyarország gazdasági fordulatot hajtott végre.

“Ha Gyurcsányékon múlna, az infláció is teljesen elszabadulna, mert ők Brüsszelnek behódolva belesodornák Magyarországot a háborúba és az energiaválságba, eltörölnék a rezsicsökkentést és az adócsökkentéseket” – fogalmazott a Fidesz.

A közleményben azt írták: a kormány intézkedéseinek köszönhetően az infláció 10 százalék alá csökkent, és mindent megtesznek azért, hogy jövőre újra növekedési pályára álljon a gazdaság és emelkedjenek a bérek.

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Vélemény, hozzászólás?