Belföld

Elrendelték Schadl Györgynek a börtönből való kiengedését és házi őrizetbe helyezését

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar egykori elnöke, a félig a nevét viselő nevét viselő korrupciós per, a Schadl-Völner-ügy elsőrendű vádlottja – derült ki a per Fővárosi Törvényszéken zajló csütörtöki tárgyalási fordulóján.

Kiengedik az per harmadrendű vádlottját, R. Róbertet is. A másodrendű vádlott, Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium egykori fideszes államtitkára eleve szabadlábon védekezhetett – számolt be a Népszava.

A bíróság ara hivatkozva szüntette meg a letartóztatását hogy véget ért a koronatanú, F. Vivien meghallgatása így őt Schadl György már nem befolyásolhatja. Az ügyészség azzal vádolja Schadl Györgyöt, hogy bűnszervezetet tartott fenn, a jól fizető posztokra a saját embereit neveztette ki, akik az irodájuk nyereségének jelentős részét visszaadták neki. Ebből a vádirat szerint összesen több mint 900 millió forintot nyert.

Az ügyészség szerint a végrehajtókat Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium akkori államtitkára közreműködésével neveztette ki, aki ezért Schadl Györgytől havi 2-5 milliós apanázst, összesen legalább 83 millió forintot kapott. Az ügyészség Schadl Györgyre 10, míg Völner Pálra 8 év börtönbüntetést kért. (A Népszava nyomán)

Címlapkép: RTL

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?