Pletykafészek

Elképesztően omlós, puha sajtos rúd csak 3 hozzávalóból

Ha gyorsan szeretnél valami sós ropogtatnivalót, ez a három hozzávalós sajtosrúd tökéletes választás. Nem igényel különleges alapanyagokat, a tésztája percek alatt összeáll, és frissen sütve egyszerűen abbahagyhatatlan. Ideális, ha váratlan vendégek érkeznek, vagy csak valami házi finomságra vágysz.

Hozzávalók

  • 25 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar vagy füstölt)

  • 25 dkg liszt

  • 25 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés

  1. A hideg vajat morzsold el a liszttel.

  2. Add hozzá a reszelt sajtot, és gyúrd össze gyors mozdulatokkal, amíg egy egynemű tésztát kapsz.

  3. Csomagold fóliába, majd pihentesd hűtőben legalább 30 percig.

  4. Nyújtsd ki körülbelül fél centiméter vastagra, és vágd csíkokra.

  5. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 12–15 percig, amíg aranybarnára pirul.

Ez a 3 hozzávalós sajtosrúd a legegyszerűbb módja annak, hogy gyorsan házi sós süteményt készíts. Nincs benne élesztő, nincs kelesztés, mégis omlós és sajtos minden falat. Akár frissen, akár kihűlve kínálod, pillanatok alatt elfogy.

Címlapkép: Pixabay

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük