Elképesztően omlós, puha sajtos rúd csak 3 hozzávalóból
Ha gyorsan szeretnél valami sós ropogtatnivalót, ez a három hozzávalós sajtosrúd tökéletes választás. Nem igényel különleges alapanyagokat, a tésztája percek alatt összeáll, és frissen sütve egyszerűen abbahagyhatatlan. Ideális, ha váratlan vendégek érkeznek, vagy csak valami házi finomságra vágysz.
Hozzávalók
-
25 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar vagy füstölt)
-
25 dkg liszt
-
25 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés
-
A hideg vajat morzsold el a liszttel.
-
Add hozzá a reszelt sajtot, és gyúrd össze gyors mozdulatokkal, amíg egy egynemű tésztát kapsz.
-
Csomagold fóliába, majd pihentesd hűtőben legalább 30 percig.
-
Nyújtsd ki körülbelül fél centiméter vastagra, és vágd csíkokra.
-
Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 12–15 percig, amíg aranybarnára pirul.
Ez a 3 hozzávalós sajtosrúd a legegyszerűbb módja annak, hogy gyorsan házi sós süteményt készíts. Nincs benne élesztő, nincs kelesztés, mégis omlós és sajtos minden falat. Akár frissen, akár kihűlve kínálod, pillanatok alatt elfogy.
Címlapkép: Pixabay
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!