Belföld

Elgurult a gyógyszer? Orbán szerint Trumppal minden jobb lenne

“Donald Trump a béke elnöke volt, tiszteletet parancsolt a világban, és ezzel megteremtette a béke feltételét” – jelentette ki Orbán Viktor az Egyesült Államok volt elnökével folytatott találkozója után az MTI-hez szombaton eljuttatott videóban.

A magyar miniszterelnök azt mondta: Trump elnöksége alatt béke volt a Közel-Keleten és béke volt Ukrajnában is. „Ma sem lenne háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke”.

Hozzátette: egyetértettek abban, hogy béke akkor lesz, ha lesznek a világnak olyan vezetői, akik békét akarnak. „Büszke vagyok arra, hogy Magyarország ezek közé az országok közé tartozik” – fogalmazott.

Orbán Viktor kiemelte, abban is egyetértettek, hogy az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatokban még sok lehetőség van, „bár a kereskedelmi forgalmunk meghaladta a 9 milliárd dollárt, itt nem akarunk megállni. Ha az elnök úr visszatér, újabb lendületet fogunk adni az amerikai-magyar kereskedelmi kapcsolatoknak” – jelentette ki a magyar miniszterelnök.

Kitért arra is, hogy Amerikában gőzerővel zajlik a kampány, „sőt rohan előre”, az amerikaiak dolga, hogy meghozzák a maguk döntését. „Nekünk, magyaroknak meg az a dolgunk, hogy valljuk be őszintén, jobb lenne a világnak és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Vélemény, hozzászólás?