Kultúra

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és az SZFE

Együttműködési megállapodással erősíti stratégiai partnerségét a Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE)

Azt írták, a színház és az egyetemek a jövőben együttműködnek közös képzések létrehozásában, oktatócserék, közös érdek alapján benyújtható pályázatok és kulturális rendezvények megszervezésében.

A háromoldalú megállapodást a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Sepsi Enikő, valamint a Soproni Egyetem rektora, Fábián Attila írta alá pénteken a fővárosi teátrumban.

Az együttműködés lehetőséget biztosít az SZFE hallgatóinak, hogy a Soproni Egyetem kulturális tereiben, a Ligneum Látogatóközpontban és az Erdészeti Múzeum impozáns udvarán mutassák be tudásukat.

A megállapodás nyitányaként 2024 márciusában Molnár Ferenc két egyfelvonásos vígjátékát, az Egy, kettő, három, valamint az Ibolya című darabokat mutatják be Bordrogi Gyula és Schell Ádám közreműködésével, de annak színpadra vitelében a Színház- és Filmművészeti Egyetem színinövendékei is részt vesznek – tudatták a közleményben.

Fotó: pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük