Külpol

Egy nő 62 órát töltött egy fa tetején, mire ki tudták menteni az áradó Dunából

Történelmi áradásokkal küzd Dél-Németország. A heves esőzések miatt a Duna és az Inn vízszintje is annyira megemelkedett az elmúlt napokban, hogy több településen is emberéletek kerültek veszélybe.

A legnehezebb helyzetben a bajorországi Passau van, mivel a városban találkozik a Duna és az Inn folyó. Jürgen Dupper polgármester kedd délután katasztrófahelyzetet hirdetett a településen, miután a Duna vízszintje 970 centiméterre emelkedett. A folyó vízállása normál esetben 550 centiméter körül szokott lenni.

A német mentőknek kedden sikerült kimenteniük azt a 32 éves nőt, akit Neu-Ulm mellett bekerített a Duna, nem sokkal azután, hogy szombat este kirándulni indult. A nő az áradás elől egy fára mászott fel, ahol 62 órát órát töltött, mire megtalálta egy keresődrón. A nő sérülések nélkül megúszta az esetet, de megfigyelésre kórházba szállították.

A Duna és az Inn vízállása szerda reggel lassan apadni kezdett. Bajorországban az áradások miatt eddig 3 ember vesztette életét, többeket pedig keresnek a hatóságok.

Fotó: MTI/AP/Houston Chronicle/Raquel Natalicchio

(via 444.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények