Belföld

Egy kisvárosnyi beteg várt műtétekre Orbán megszorításai miatt: sürgős beavatkozásra van szükség az állami kórházakban

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő igazgatója egy interjúban elárulta, hogy jelenleg egy kisvárosnyi magyar ember, 41 ezer beteg várakozik valamilyen műtétre az állami ellátásban – fogalmazott Dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi árnyékminisztere a Közbeszédnek küldött tájékoztatójában.

Az Árnyékkormány szerint azonnali béremelésekkel és az egészségügyi intézményrendszer azonnali rendbehozatalával kell megállítani a szakorvosok és az egészségügyi szakdolgozók tömeges elvándorlását és pályaelhagyását, ami miatt egyre hosszabbak a műtéti várólisták.

Komáromi kiemelte, hogy ezen felül rendezni kell az állami kórházak adósságait és növelni kell az intézmények kormányzati támogatását. Közölte, hogy az Orbán-kormány azonban szándékosan teszi tönkre az állami egészségügyet, hogy az embereket a fizetős magánegészségügybe terelje, ami óriási üzlet a milliárdos elit számára.

A DK szakpolitikusa hangsúlyozta, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány viszont szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak.

Címlapkép: Komáromi Zoltán, fotó: MTI/Kovács Attila

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?