Belpol

Donáth Anna kiállt a politikai leszámolás áldozatává vált tanár mellett

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a Facebookon állt ki párttársa, Dukán András Ferenc mellett, akit a kollégái melletti szolidaritása miatt rúgtak ki tanári állásából.

Mint ismert, Dukán és kollégái tavaly októberben ígéretet tettek egymásnak: ha valamelyiküket elbocsájtják azért, mert kiállt az oktatás ügye mellett, a többiek szolidaritásból határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdenek. Más lehetőségük nem maradt a tiltakozásra, hiszen a kormány kiüresítette a tanárok sztrájkjogát. Azóta többen felmondtak a szolidaritást vállaló tanárok közül, Dukán András Ferenc volt az utolsó, aki a végsőkig kitartott a kormány oktatásellenes politikájával szemben.

„Most őt is kirúgták. Drámai a tanárhiány Magyarországon, a kormány mégis sorra bocsátja el az oktatás válsága kapcsán felszólaló pedagógusokat. Nem Brüsszel, nem a háború, nem a háttérhatalmak: kizárólag a nemzetellenes kormány a felelős az oktatás súlyos válságáért, és annak megoldatlanságáért.

Büszke vagyok rá, hogy olyan emberekkel politizálok egy közösségben, mint Dukán András Ferenc. Ahogy neki, nekem is szívügyem az oktatás. Ezért vittem a magyar oktatás válságának ügyét nemrég az Európai Bizottság elé, hogy segítsenek rákényszeríteni a kormányt annak megoldására” – írja bejegyzésében Donáth Anna.

(Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük