Belpol

Varga Juditot Brüsszelbe menekítené a Fidesz a pedofil botrány után

Múlt hét péntek óta tudjuk, hogy Novák Katalin köztársasági elnök tavaly kegyelmet adott egy pedofil bűncselekményekben érintett embernek, aki szexuálisan bántalmazott gyermekeket kényszerített hallgatásra – tájékoztatta a Közbeszédet Vadai Ágnes, a DK országgyűlési frakcióvezető-helyettese, a párt alelnöke.

Vadai keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Novák Katalin azonban ezt nem egyedül csinálta, az elnöki kegyelmeket ugyanis az igazságügyi miniszternek kell előkészítenie és ellenjegyeznie.

A politikus szerint K. Endre szabadon engedéséhez tehát kellett egy másik pedofilsimogató, Varga Judit akkori igazságügyi miniszter aláírása is. Mint ismeretes, ő fogja vezetni a Fidesz EP-listáját, így akarja a Fidesz Brüsszelbe menekíteni az igazságügyi miniszterként is megbukott pedofilsimogatóját – tette hozzá Vadai.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Varga Judit ne Brüsszelbe távozzon, hanem távozzon a közéletből! A DK szerint nem lehetséges, hogy bármely magyar párt egy pedofilsimogatót indítson egy választáson, kiváltképp nem listavezetőként.

A DK alelnöke megerősítette, hogy nincs a világnak olyan pontja, ahol a magyarokat egy pedofilsimogató képviselhetné. Szerinte ugyanis ez szégyent hoz Magyarországra és mindannyiunkra. A DK azt követeli, hogy Varga Judit távozzon a közéletből, mert nincs szükség pedofilsimogatókra sem Budapesten, sem Brüsszelben, sem máshol – zárta a DK-s politikus.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Ezeket olvasta már?

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?