Belpol

Donáth Anna keményen kiosztotta a pedolfilsegítő Novák Katalint

Donáth Anna, a Momentum elnöke a Facebookon reagált arra, hogy Novák Katalin köztársasági elnök megosztónak nevezte a pedolfilsegítőnek adott köztárasági elnöki kegyelmét.

Novák Katalin azt állítja, hogy minden kegyelmi döntés megosztó. Ezek szerint kitart döntése mellett, amivel visszaengedte egy pedofil bűntársát a magyar társadalomba, a magyar gyerekek közé. Ez a romlottságnak és a lelkiismeret hiányának eddig nem ismert nagyságrendje.

Vannak megosztó kegyelmi döntések. Ilyen volt a szittya terroristák szabadonengedése, amit a jobboldal tetemes része támogatott, míg a liberális világ elutasított. De a pedofilt segítő, gyerekeket, az áldozatokat megfélemlítő Fidesz-közeli pedagógus elengedése nem ilyen. Nincs jóérzésű ember, nincs olyan politikai oldal, nincs olyan érv vagy szempont, ami helyeselné, hogy egy ilyen gazember, aki tevőlegesen segíti egy pedofil erőszaktevéseit, szabad legyen és újra gyerekekkel dolgozhasson. Ilyen embereket csak a magyar kormányban találunk. Biztos vagyok abban, hogy ezt a gyakorlatot a Fidesz legfanatikusabb szavazói is elutasítják. Vagyis elutasítanák, ha egyáltalán értesülnének róla.

Novák Katalin azzal kábít minket, hogy ha valaki érdemben szeretne fellépni a pedofília ellen, annak partnere lesz. Nekünk ezesetben van egy javaslatunk: azonnali hatállyal mondjon le, ezzel megüzenve mindenkinek, hogy a pedofília vagy annak segítése semmilyen módon nem tolerálható Magyarországon.

– írja Donáth.

Címlapkép: Donáth Anna/Facebook

Ezeket olvasta már?

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?