Belföld

A DK szerint azonnal le kell állítani az összes akkumulátorgyár építését Magyarországon

Nyelvi problémák miatt kézzel-lábbal kommunikálnak az iváncsai akkumulátorgyár dolgozói, miközben rendkívül veszélyes anyagokkal dolgoznak.

Az újabb halálos balesetek megelőzése érdekében azonnal le kell állítani az összes akkumulátorgyár építését Magyarországon, és felül kell vizsgálni a már megépülteket – mondta Kocsis-Cake Olivio, a DK környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminisztere online sajtótájékoztatóján vasárnap.

Az ellenzéki politikus elmondta: nyelvi problémák miatt kézzel-lábbal kommunikálnak az iváncsai akkumulátorgyár dolgozói, miközben rendkívül veszélyes anyagokkal dolgoznak. Már három halálos baleset is történt az iváncsai akkumulátorgyárban, és a munkakörülmények miatt “kódolva van az újabb tragédia”.

Már többször bebizonyosodott, hogy az akkumulátorgyártás veszélyezteti a munkások és a környéken lakók életét, “de az Orbán-kormányt csak az ázsiai nagyvállalatok profitja érdekli”. Ezért kell minél hamarabb elküldeni Orbán Viktort, ezért fogunk előrehozott választásokat követelni, ha kisebbségbe kerülnek a június 9-ei EP-választások után – hangoztatta Kocsis-Cake Olivio.

“Nem várhatunk 2026-ig! Ezért kérünk mindenkit, hogy szavazzon a kutatások szerint messze legerősebb, már 26 százalékon álló ellenzéki listára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára” – mondta a DK politikusa.

Fotó: MTI