Belpol

DK: Megalázta a rendvédelmiseket az Orbán-kormány az év végi juttatások elvételével

Szégyenletes és megalázó, hogy a rendvédelmi szakszervezet közlése szerint az Orbán-kormány egyetlen forinttal sem ismerte el az év végén a rendvédelmi dolgozók egész éves, áldozatos munkáját – ismertette pártja álláspontját Mustó Géza, árnyék-belügyminiszter.

A DK-s politikus szerint egyetlen forint pluszpénzt, év végi juttatást sem kaptak a magyar emberekért az életüket és az egészségüket kockáztató rendőrök, tűzoltók és katasztrófavédők sem, akik egyébként is méltatlanul keveset keresnek. Semmit sem kaptak a létfontosságú háttérmunkát végző rendészeti igazgatási dolgozók sem – tette hozzá.

Mustó elmondta, csak a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulata nyújthat európai színvonalú, méltó fizetést és juttatásokat a rendvédelmi dolgozóknak a kormányváltás után: jelentős béremelést, stabil, kiszámítható, folyamatos illetményemeléssel járó életpályát, valamint új típusú, szolgálati nyugdíjat biztosítunk a hazát szolgáló, a magyar emberek életét óvó és segítő rendőröknek, tűzoltóknak és minden egyes, rendvédelmi-igazgatási munkavállalónak – húzta alá.

Fotó: DKP

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük