Belpol

DK: feljelentést tettünk, miután dokumentumok bizonyíthatják a szolnoki színház felújításánál történt csalást

Költségvetési csalás gyanúja merült fel a szolnoki Szigligeti Színház 7,6 milliárd forintot felemésztő felújítása ügyében, ezért a birtokába került dokumentumok alapján Györfi Mihály, az ellenzék közös polgármesterjelöltje büntetőfeljelentést tett – tájékoztatta a Közbeszédet a Demokratikus Koalíció sajtóirodája.

Györfi a dokumentumokat bemutató sajtótájékoztatóján elmondta: a színház felújítását Szalay Ferenc fideszes polgármester kedvenc cége, a Böjtös-Bau Kft. végezte, amelynek irodájában a közelmúltban adónyomozók jártak.

Az ellenzéki polgármesterjelölt a dokumentumok alapján állította, hogy a Fidesz-közeli cég szakszerűtlen munkát végzett. Nem fizette ki az alvállalkozóit, az épület pincéje beázik, és a megrendeltnél sokkal olcsóbb technológiai minőségben teljesült a beruházás, miközben a drágább alapanyagok után állította ki a számlát.

Györfi hozzátette: értesülései szerint Szalay Ferenc polgármester az ilyen és ehhez hasonló ügyek – például az öt éve még mindig csak készülő Tiszaligeti Strandfürdő – miatt vált kegyvesztetté a Fidesz felső köreiben.

“Szolnok többet érdemel Szalay Ferencnél, többet érdemel a várost korrupcióba fullasztó Fidesznél! Ezért kérjük a szolnokiakat, hogy most vasárnap támogassák szavazatukkal Györfi Mihályt, a Tegyünk Szolnokért Egyesület, az Agóra Egyesület, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és a Momentum közös polgármesterjelöltjét” – közölték a Közbeszéddel.

Címlapkép: korábbi sajtótájékoztató/Közbeszéd képernyőfotó

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények