Belpol

Dagad a botrány Novák Katalin körül: pedofilvédő kordont és molinót húztak

A Momentum politikusai és aktivistái elbontották a Karmelita előtti kordonokat és átvitték a Sándor-palota, a köztársasági elnök hivatala elé, majd “Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot lógattak rá amiatt, mert Novák Katalin egy pedofil bűncselekményben résztvevőnek adott kegyelmet.

A pedofília az elképzelhető bűncselekmények legaljasabbika, ami jóvátehetetlen károkat okoz az áldozatok életében. A bicskei gyermekotthon esetében az áldozatok 10 éven át küzdöttek azért, hogy a pedofil igazgató és tettestársai megbűnhődjenek tetteikért.

– mondta Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője és kiemelte, hogy Novák kegyelme nem más, mint az áldozatok arculköpése.

Orosz elmondta, hogy nem tisztázott, hogy miért kaphatott kegyelmet a pedofíliában segédkező igazgatóhelyettes, de az látszik, hogy több szálon kötődik a Fideszhez és Orbán Viktorhoz az ügy.

Novák Katalinnak elvesztette maradék méltóságát is a köztársasági elnöki szerepében. Lemondása lenne a minimum ebben a helyzetben.  A Momentum jogászai már vizsgálják, hogyan lehet elérni azt, hogy a mindenkori köztársasági elnöknek indokolnia kelljen: kinek és miért ad kegyelmet. Továbbá mindenkihez el fogjuk vinni az országban a hírt, hogy Novák Katalin és a Fidesz pedofilokat véd, hogy lehulljon végre a lepel az úgynevezett családbarát Fidesz valódi arcáról. Ezért jövő péntekre tüntetést hirdetünk ide, a Sándor-palota elé.

– zárt a Momentum politikusa.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezeket olvasta már?

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük