Belföld

Csoportos garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják a kordonbontó diákokat… Van ennél is lejjebb?

A TASZ szerint szeretnék elvenni a diákok kedvét a tüntetésektől, a rendőrség viszont azt állítja, részrehajlás nélkül folyik a nyomozás.

Csoportosan elkövetett garázdasággal, illetve hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítottak meg több olyan diákot, akik tavasszal a Karmelita körüli kordont akarták elbontani – hangzott el az RTL Híradójának vasárnap esti adásában, írja a Népszava.

“A tényállással egyetértek, hogy a kordont ráncigáltam, de szerintem ez nem erőszak kategória és nem a megbotránkoztatás volt a cél, hanem a véleménynyilvánítás” – fogalmazott Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront elnökségi tagja, akit most csoportos garázdasággal vádolnak.

Egy másik esetben a 17 éves Mayer Bendegúzt ugyancsak csoportos garázdasággal, illetve rongálással gyanúsítják. Augusztus végén idézték be a rendőrségre, majd érkezett egy levél a gyámhivataltól is, hogy felkeresik családját és iskoláját egy környezettanulmányra.

“Azt a szándékot lehet felfedezni a büntetőeljárások mögött, hogy így ráijesszenek a fiatalokra és a szüleikre, s kevésbé legyenek lelkesek meg aktívak a következő hónapokban” – vélekedett a jogvédő szervezet munkatársa.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a leghatározottabban visszautasítja a TASZ állításait. Azt hangoztatták, hogy a rendőrség részrehajlás nélkül folytat nyomozást – írja a Népszava.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük