Belpol

Csepel momentumos polgármester-jelöltje a költségvetésből támogatná a lakosokat a Budapest-bérlet megszüntetése miatt

Nyílt levelet küldött Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli polgármester-jelöltje a kerület fideszes polgármesterének és a frakcióvezetőknek annak érdekében, hogy olyan költségvetést fogadjanak el az idei évre, amely támogatná a lakosokat a Budapest-bérlet megszüntetése esetén.

„Jelenleg, január 10-én a kerületnek még nincsen kész, a képviselőtestület által elfogadott 2024. évi költségvetése. A tervezési folyamatról, mi megválasztott képviselők és a csepeliek semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, a munkába nem vontak be minket, még a célok közös meghatározása se történt meg” – írja levelében Dukán és kiemeli, hogy elfogadott költségvetés nélkül nem fogják tudni megvalósítani a csepeliek támogatását.

“Mindezek mellett fel kell készítenünk a csepeli költségvetést arra is, hogy a kormány kiveszi a budapesti közlekedésből Csepel legfontosabb közlekedési eszközét, a HÉV-et a Budapest-bérlet érvénytelenítésével ezen a vonalon. Elfogadhatatlan, hogy a csepeliek kétszer annyit fizessenek a kormány miatt a budapesti közlekedésért! Amíg nem lesz megoldás, segítenünk kell a kerület lakosait: a költségvetésben forrást kell találnunk a segítséghez, és el kell különíteni vészhelyzet esetére, azaz, ha Budapest-bérletet a HÉV-en már nem fogadják el” – fogalmaz a Momentum politikusa.

Dukán levele végén hangsúlyozza, hogy a közös munka megkezdéséért egyeztetést kezdeményez a költségvetéssel kapcsolatban, amire várja a polgármestert és frakcióvezető társait.

Fotó: Facebook

Vélemény, hozzászólás?