Belföld

Csak ezt ne! Bekeményített a Lidl, súlyos díjat fizet, aki lassan vásárol

A kiskereskedelmi lánc jelentősen emelt néhány üzleténél a parkolási díjon.

Változnak a parkolási díjak a Lidl Csalogány utcai üzleténél: az első óra ingyenes lesz, de a második óra már 1500 forintba kerül, a harmadik órától pedig 15 ezer forintos napidíjat szednek – írja a Pénzcentrum.

A portállal a Lidl korábban azt közölte, hogy az áruházaknál a fizetőrendszer bevezetésének oka, hogy a parkolókban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek megnehezítik az áruházba érkező vásárlók számára a parkolást.

Fizetős a parkolás a második órától Budapesten a XIV. kerületi Mogyoródi út 23–29., a XV. kerületi Erdőkerülő u. 26., a VIII. kerületi Hungária krt. 26., a VIII. kerületi Teleki tér 1., és a III. kerületi Huszti út 20. szám alatt található boltoknál, illetve vidéken az érdi Diósdi u. 2–4., a ceglédi Törteli út 2., a kecskeméti Izsáki út 2., a pécsi Siklósi út 52/A és Lázár Vilmos u. 10., a szegedi Makkosházi krt. 21. és a váci Naszály utca 20. szám alatt található Lidl üzleteknél.

Ezen üzletek esetében a parkoló használata az első órában ingyenes, a második órában 1500 forint, majd a két órát meghaladó parkolás esetén az üzlet napi zárásáig 2500 forint díjat kell fizetni. A friss tájékoztatás szerint a Csalogány utcai üzlet esetében 15 ezer forintos napidíj bevezetésére kerül sor a harmadik megkezdett óra után. (via infostart.hu)

Fotó: Pixabay

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények