Belföld

Bűnismétlés és tanúk befolyásolása miatt marad bezárva a bőnyi késelő gyerek

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását, aki egy húsz centi hosszú pengéjű késsel szúrta meg a tanulótársát a kicsengetést követően még április végén. A 12 éves Mirella súlyos sérüléseket szerzett, a támadás hátulról érte, egyenesen a hátába, súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba. 

A rendőrség megtalálta a támadó halállistáját is, amelyre azokat írta fel, akikkel végezni akart az elszenvedett sérelmei miatt: a dokumentumon piros színnel voltak megjelölve, akiket még tervei szerint megölt volna.

A törvényszék közlése szerint a Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását.  A bíróság a fogvatartást a gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben rendelte végrehajtani.

A bíróság határozatát egyrészt azzal indokolta, hogy az eljárás során még további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, így a gyanúsított részéről szabadlábon hagyása esetén felmerülhet a folyamatban lévő bizonyítási eljárás – tanúk esetleges befolyásolásával történő – megnehezítése. A gyanúsítottnál talált listára és a tervezésre figyelemmel továbbra is felhívta a figyelmet a bíróság a letartóztatás feltételei közül a bűnismétlés veszélyére.

Fotó: Pixabay

(via magyarnemzet.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények