Belföld

Brutális áremelést jelentett a Vodafone, de a NER-közeli cég szerint ennek örülni kell

A lehetséges 22 százalékkal szemben,  „csak” 15,4 százalékkal emelik a tarifákat. Nincs vége az infláció hatásainak, az év elején több százmilliárdos állami kiadással megvásárolt Vodafone Magyarország Zrt. jövő márciustól jelentősen emeli árait – írja a Népszava.

A cég többségi tulajdonosa a Jászai Gellért ellenőrzése alatt álló 4iG Nyrt, a kisebbségi tulajdonos a magyar állam. A cégért mintegy 600 milliárd forintot fizetett a két vevő – már akkor jelezték egyes elemzők, hogy ilyen hatalmas kiadás – és hitelfelvételek  – mellett a cég rákényszerül majd a jelentősebb áremeléske, ami korlátozza az árversenyt a távközlési piacon, hisz  a többi szolgáltató ehhez képest emelheti az árait.

A távközlési díjakat visszamenőleges infláció mértékéével lehet emelni, jövő januárban a cégek akár 22 százalékkal emelhetnék a tarifáikat. A Vodafone Magyarország most bejelentette, hogy 2024 márciusában nem 22, „csak” 15,4 százalékkal emeli a díjait, abban az évben amikor az infláció 5-6 százalékra csökken. Vagyis Vodafone a várható infláció háromszorosával drágítja szolgáltatásait – ezzel maga is jelentősen hozzájárul az infláció fűtéshez. Igaz a díjemelést január helyett csak márciusban léptetik életbe.

A Vodafone azt is közölte, hogy „a vállalat a díjkorrekcióval megegyező mértékben, azaz 15,4 százalékkal növeli a lakossági és a kisvállalati szegmensben az előfizetők által igénybe vehető egyes kedvezmények mértékét is.” – vagyis nem előfizető kapja meg a teljes 15,4 százalékos emelést. A részletekről minden ügyfél decemberben kap tájékoztatást. (via nepszava.hu)

Fotó: Pixabay

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?