Belföld

Botrány! Romlott ételt kaptak a betegek a Szent Imre Kórházban, 36-an lettek rosszul

Romlott étel miatt lettek rosszul többen a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában hétfőn – értesült a Magyar Hang. A lap megkeresésére a kórház is megerősítette, hogy az egyik főétel romlott lehetett, ezért 36 betegnek lett enyhe hasmenése.

„2024. április 7-én egy külső konyháról a Dél-budai Centrumkórház – Szent Imre Egyetemi Oktatókórházba szállított egyik főétel minden valószínűség szerint romlott volt. A minőségi hiba az első adagok kiosztása után derült ki, az ápolási igazgató azonnal elrendelte az ételosztás leállítását. A kórház gyors intézkedése ellenére a betegek egy kisebb csoportja már fogyasztott az ételből. Az érintett, különböző osztályokon fekvő 36 betegnek enyhe hasmenése volt. Az érintettek hétfőn és kedden diétás menüt kaptak, jelenleg jól vannak, hasmenésük elmúlt”

– írta a kórház.

A lap megkereste a kórház szerződéses partnerét, a P. Dussmann Kft.-t is. A cég azt írta, a betegek élelmezését ideiglenesen, kiszállítással a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetből látják el, mivel a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházhoz tartozó központi konyha jelenleg felújítás alatt áll.

A társaság vezetője szerint az érintett napon a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Szent Imre Kórház részére egyaránt is ugyanazt a melegételt készítették el, de a Bajcsy-Zsilinszky Kórházból bármilyen nemű élelmezéssel összefüggő megbetegedésről jelzés nem érkezett hozzájuk. A cégvezető szerint minden jogszabályi előírást betartanak, és „elkötelezettek a kórházi étkeztetés minél magasabb színvonalának a biztosításában”.

A Szent Imre Kórház higiénikusa az illetékes hatóságok felé jelentette a történteket, a vizsgálatok megkezdődtek. (via telex.hu)

Fotó: Pixabay

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények