Belpol

Bogdán László-díjjal tüntette ki Márki-Zay Péter L. Ritók Nórát

Második alkalommal adják át a Bogdán László-díjat december 9-én, szombaton. Az elismerést Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke alapította. Az idei díjat L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója kapja – tájékoztatta a Közbeszédet Márki-Zay Péter sajtóosztálya.

Az országos díj átadóját Hódmezővásárhelyen rendezik meg. A rendezvényen többek között fellép a Kalyi Jag, Árdus Peti, Palásti Máté és Ábrahám Judit.

Márki-Zay a díjjal kapcsolatban elmondta, hogy Bogdán László volt a legtöbbek által szeretett magyar. A polgármester-pártelnök szerint ő maga többet tett a magyarországi cigányság felzárkóztatásáért, mint bárki más ebben az országban. A cserdi polgármesteri hivataltól az ENSZ székházáig mindig és mindenhol fáradhatatlanul dolgozott a cigányság segítésén és a cigány brand megteremtésén. A róla elnevezett díjat azért alapítottuk, hogy munkásságára örökre emlékezzenek az emberek és abból erőt merítsenek a cigányságért dolgozók – emlékezett meg Márki-Zay Péter.

A bírálóbizottság idén L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítójának ítélte oda a díjat. A szombati díjátadón fellép többek között a Kalyi Jag, Árdus Peti, Palásti Máté és Ábrahám Judit.

A Bogdán László díjat 2022-ben alapította Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. Az első évben Varga Gusztáv, a Kalyi Jag alapítója kapta a díjat.

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük