Belpol

„Az is kiderült, hogy a kormány egyik vezető tagja simán kihúzathat neki nem tetsző részeket egy ügyészségi anyagból”

Tompos Márton, a Momentum alelnöke a Facebook-oldalán reagált Magyar Péter mai hangfelvételére. A Momentum képviselője szerint itt a lehetőség arra, hogy felnyissunk néhány szemet azok közül, akik eddig megpróbálták nem észrevenni a rendszer romlottságát.

“A mai hangfelvételen Magyar Péter maga kérdezi a felvételen Varga Juditot, hogy ha Schadl az ő emberük volt, akkor miért nem “mentették meg”. Az is kiderült, hogy a kormány egyik vezető tagja simán kihúzathat neki nem tetsző részeket egy ügyészségi anyagból.A mai felvétel azonban csak hab a tortán. Bejegyzésemben találtok legalább nyolc olyan ügyet, amit Rogán követett el sajnálatosan hosszú karrierje alatt, ahol bőven kellene még további bizonyíték” – számolt be a Momentum politikusa.

Továbbá egy felszólítást is közzétett, miszerint “Kedves Magyar Péter, kedves Fideszből kiábrándult, de még rendszeren belül lévő honfitársaink: itt a lehetőség! Küldjétek el a sajtónak, küldjétek el nekünk (tompos.marton@protonmail.com), vagy csak simán hozzátok nyilvánosságra ti magatok. Hosszú időn keresztül azzal voltatok áltatva, hogy csak a rendszer véd meg, csak a NER-en belül vagytok biztonságban. Nos, most láthatjátok, hogy egy sorstársatok milyen bánásmódot kap a rendszeren kívüli világtól: jobbat, mint szinte bármelyik ellenzéki politikus. Ti is hasonlóra számíthattok! A döntés a tietek, az ország mindannyiunké.”

– írja bejegyzésében Tompos.

Címlapkép: Tompos Márton/Facebook/444

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.