Belföld

Árnyékkormány: Átverik a nyugdíjasokat a januári nyugdíjemeléssel – Negyedéves nyugdíjkorrekcióra és svájci indexálásra van szükség

A nyugdíjasok újabb átverésére készül az Orbán-kormány: a Magyar Közlönyből derült ki, hogy nevetséges mértékű, alig 6 százalékos nyugdíjemelés várható januártól, miközben nem tudjuk, hogy az idei orbáni infláció pontosan hány százalék lesz – tájékoztatta a Közbeszédet Gy. Németh Erzsébet, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

A politikus elmondta, a szakértők 18 százalékra számítanak, vagyis az áremelések 2023-ban szó szerint előre megették a jövő évi nyugdíjemelést.

Gy. Németh Erzsébet ígéretet tett, hogy a Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya negyedéves nyugdíjkorrekciót és svájci indexálású, európai mértékű nyugdíjakat fog bevezetni a kormányváltás után.

Kiemelte továbbá, hogy amíg az Orbán-kormány sokkal jobban emeli az árakat, mint a nyugdíjakat, addig az életüket tisztességgel végigdolgozott idős emberek lassan elszegényednek, mert egyre kevesebb pénzük marad élelmiszerre, gyógyszerre és rezsiszámlákra.

Mint azt a szakpolitikus elmondta, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, mely során áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak.

Címlapkép: Pixabay

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?