Pletykafészek

Anyósom túrófánk receptje, már nagyon rég így sütjük

A túrófánk recept azért lett nálunk nagy favorit, mert ezzel nem lehet melléfogni. A szalagos fánk nem mindig úgy sikerül, ahogy szeretnénk, itt ettől nem kell tartani.

A tésztát csak kikeverjük és süthetjük is, nincs pihentetés, gyúrás, nyújtás, aggódás, hogy szalagos lesz-e, van azonban csodás íz, ami egyszerűen megunhatatlan a számunkra.

A túrófánk szerintem a fánkok legegyszerűbb variációja, ami annyira lágy, selymes, puha, hogy élmény beleharapni. Ha nem akarsz a kelt tésztával bajlódni, vagy csak egyszerűen nincs kedved kísérletezni vele, hogy most vajon szalagos lesz-e a fánk, akkor ez a recept neked is jól jöhet.

Nem igazán van mit elrontani ezen a recepten. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy lassan süssük, hogy a belseje is átsüljön, a külseje pedig aranybarna legyen. Porcukorral megszórva kínáljuk, mi lekvárt is adunk mellé. A fánk tésztája is fűszerezhető, ez már csak ízlés dolga.

Nem szívja meg magát a zsiradékkal, így nem csak frissen finom, hanem akár előre is meg lehet sütni, mert hidegen is elképesztően ízletes. Nagyon könnyed, mondhatni, felhő állagú, élmény beleharapni.

Hozzávalók:

  • 250 gramm liszt,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 250 gramm túró VAGY ricotta,
  • 170 gramm tejföl VAGY joghurt,
  • 3 tojás,
  • 80 gramm cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor (mi Bourbon vaníliát használtunk),
  • citrom aroma.

A megadott mennyiségből is nagy adag lesz, de mi általában dupla mennyiségből szoktuk készíteni, hogy következő napra is maradjon egy kis édes finomság. (via bidista)

 

 

 

 

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük