Belföld

A nyugdíjemelés sem fedezi az élelmiszerár-emelést

A Demokratikus Koalíció szerint az orbáni infláció miatt a nyugdíjemelés nem fedezi az élelmiszerár-emelést, de a milliárdos elit tovább gazdagodik.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, aki egyben az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke úgy tájékoztatta a Közbeszédet: “Sokkal jobban emelték az élelmiszerárakat, mint a nyugdíjakat az Orbán-kormány döntései az elmúlt egy évben az Mfor.hu gazdasági portál számításai szerint. Az orbáni infláció miatt egyre kevesebb alapélelmiszer kerül a nyugdíjasok bevásárlókosarába, amiért ráadásul egyre többet fizetnek a pénztáraknál.”

A Demokratikus Koalíció szerint az orbáni infláció és a megszorítások miatt nyugdíjasok tömegei szegényednek el, és már az alapélelmiszerek megvásárlása is százezreknek jelent napi szintű gondot.

Varga szerint az áremelésekkel jól jár az Orbán-kormány a növekvő áfabevételek miatt, és jól járnak a nagyvállalatok a növekvő profit miatt, csak a magyarok nem járnak jól.

Kiemelte, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, áremelések helyett nyugdíjemelést, éves helyett negyedévente fizetett nyugdíjkorrekciót, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak.

Kép: Freepik

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük