Belpol

A nyilvánosság elé állítaná Áder húgát a DK a pedofilügy miatt

A DK azt követeli, hogy Pölöskei Gáborné Áder Annamária ne a testvérével üzengessen, hanem álljon a nyilvánosság elé a pedofilügyben – tájékoztatta a Közbeszédet Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője, a párt alelnöke.

A DK február végén számolt be arról, hogy Áder János testvére, Pölöskei Gáborné Áder Annamária a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetőjeként tudott a bicskei pedofil igazgatóról, mégsem tett semmit. Hiába mondta el a bicskei gyermekotthon két dolgozója a Fővárosnak már 2011-ben, hogy egy, az intézményben lakó gyermek szerint az igazgató belenyúlt a nadrágjába, az ügyben semmilyen felelősségre vonás nem történt. A bicskei gyermekotthont fenntartó fideszes Főváros nem rúgta ki V. Jánost, aki ennek köszönhetően még 5 évig molesztálhatta a rábízott gyerekeket. Pölöskei Gáborné azóta sem állt az ország elé, csak a testvérével üzengetett, hogy feljelentést tesz. A kormány annak ellenére bujtatja, az MTI szerint pedig annak ellenére nem közszereplő, hogy jelenleg is a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára – ismertette a DK-s politikus.

A Demokratikus Koalíció szerint Pölöskei Gáborné Áder Annamária ne Áder Jánossal üzengessen, hanem álljon a nyilvánosság elé és válaszoljon!

A politikus közleményében jelezte, hogy a DK egyebek mellett válaszokat vár:

  • Miért nem rúgta ki a pedofil igazgatót már 2011-ben, amikor tudomására jutott, hogy gyerekeket zaklat?
  • Miért nem akadályozta meg, hogy ezek a gyerekek még 5 éven át szenvedjenek, sőt egyikük véget vessen a saját életének?
  • Esetleg azért, mert ez volt a feltétele annak, hogy előléptessék, és Balog Zoltánnak legyen az államtitkára? Valóban pedofilok mosdatásával lehet előre jutni a Fideszben?

A DK üzengetés helyett azonnali válaszokat vár Pölöskei Gáborné Áder Annamáriától.

Címlapkép: Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatója / Közbeszéd képernyőfelvétel

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.