Belpol

A Momentum levelet írt Ursula von Der Leyennek a magyar állampolgárokat sújtó intézkedések miatt

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője a Facebookon számolt be róla, hogy levelet írt Donáth Annavával és Cseh Katalinnal együtt Ursula von Der Leyennek azzal kapcsolatban, hogy ne az állampolgárokat büntesse az EU az Orbán-kormány hibái miatt, hanem adja közvetlenül a forrásokat az önkormányzatoknak és a civileknek.

„Az Orbán-kormány elleni pénzügyi szankciók bevezetése ugyanis érthető, azonban az ország számára előnytelen. Aggodalomra ad okot, hogy a magyar állampolgárokat aránytalanul nagy mértékben sújtja” – kezdi Gelencsér.

Szerinte az EU intézkedéseinek nem az állampolgárokat kellene büntetnie, ezért a Momentumnak konkrét  javaslata van egy olyan mechanizmus létrehozására, amely az Európai Uniós intézmények által előírt feltételek be nem tartása esetén a befagyasztott forrásokat átirányítja a helyi önkormányzatok, a civil társadalom és más végső kedvezményezettek számára.

„Továbbá határozottan javasoljuk, hogy az Európai Bizottság aktívabban kommunikáljon közvetlenül a magyar polgárokkal a rendeletről, annak célkitűzéseiről, alkalmazásáról és a tárgyalási folyamatról. Jelenleg az állampolgárok elferdített információkhoz jutnak, mivel az Orbán-kormány álhíreket terjeszt az Európai Bizottság tevékenységéről, beleértve a befagyasztott forrásokra vonatkozó Európai Uniós kritériumokat is” – teszi hozzá a Momentum elnöke.

Fotó: Wikipédia

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?